Doğalgazın 1987 yılında Türkiye'ye gelişiyle birlikte enerji ve ısıtma sektöründe bir kabuk değişikliği yaşanmıştır. Doğalgaz sadece yeni bir yakıt değil, aynı zamanda yeni bir teknoloji olarak gelmiştir. Doğalgazın yaşamımızda diğer yakıtlara nazaran sosyal ve ekonomik etkileri yadsınamaz. Doğalgazın öncelikli kullanılmaya başlandığı tüm şehirlerde hava kirliliği önlenmiştir. Doğalgazın temiz bir yakıt olması, kurum, kir, pas yaratmaması kazan dairelerini başka boyutlara getirmiştir. Bir işletmeci olmaksızın ısıtma sisteminin bütün bir mevsim kendi kendine çalışması alışılmışın dışında bir konfor oluşturmuştur.
Doğalgaz aynı zamanda büyük bir iş alanı yaratmış, doğalgaz taahhüt işinden doğalgazlı cihazların üretimi, ithali ve pazarlamasına kadar önemli bir sektör oluşmuştur.
Doğalgaz, depolanmadan kullanılabilen bir yakıt olduğu için herhangi bir depolama hacmine gerek duymaz. Bu noktada doğalgazla çalışacak cihazların yerleri, baca uygulamalarına da dikkat edilecek şekilde belirlenebilir. Örneğin; bir apartmanda kazan dairesi artık bodrum katta olmak zorunda değil, çatıda bile olabilmektedir. Ciddi kapasitelerde çalışan endüstriyel tesisler ve fabrikalarda doğalgazın kullanılması ile eskiden bulunan yakıt depolarının yerleri, faydalı iş alanlarına çevrilebilmiştir. Tüketilen doğalgaz miktarları sayaçla okunduğundan, kolayca ve güvenilir bir şekilde faturalandırılabilir.
Doğalgaz şu an için Türkiye'deki en ekonomik yakıt türüdür. Doğalgaz havadan hafif, temiz, kokusuz ve çevreyi kirletmeyen bir yakıttır. Doğalgaz, ısıl değeri yüksek bir yakıttır.
Optimum Mühendislik olarak, bireysel doğalgaz uygulamalarından endüstriyel doğalgaz uygulamalarına kadar geniş bir yelpazede hizmet vermekteyiz. Doğalgaz tesisatı ile alakalı bilmek istediğiniz tüm detaylar için bizimle irtibata geçebilirsiniz.
"Tesisat mühendisliği konularında her türlü soru ve sorunlarınıza uzman kadromuzla çözüm bulmaktan mutluluk duyacağız."